Fantastyczna kasza w lutowym Retro Bistro

Czym byłaby kuchnia polskich regionów bez wspaniałych potraw z kaszy? Zanim na stołach Europy i Polski na dobre rozgościł się ziemniak, kasza stanowiła podstawę kulinarnych przysmaków i codziennej strawy. Hreczane krupy, jagły, kasza manna, perlista, krakowska, pęcak czy kasza kukurydziana. Cóż za kulinarne bogactwo! Kasza będzie główną bohaterką lutowych warsztatów w naszej Pracowni Tradycyjnych Sztuk Kulinarnych, na które zapraszamy, jak zwykle, w ostatnią sobotę miesiąca. Początek o godz. 11.00. Ilość miejsc ograniczona, zapisy już otwarte.

Pożywna, sycąca. Dobra na zimno i ciepło. I choć kuchnia Polska szczególnie mocno wiąże się ze smakiem kaszy, to warto odnajdywać tropy i zapożyczenia z kuchni zamorskich, a także kuchni sąsiedzkich.

Więcej informacji o wydarzeniu TUTAJ.

 

Facebook.com X.com

Podobne wydarzenia