Pięknie, aromatycznie, pysznie, ciepło, domowo, prawdziwie szarlotkowo
Warsztaty kulinarne z jabłkiem w roli głównej, amatorskie występy estradowe, gawęda i pokaz kulinarny. A wszystko osnute wokół aromatycznego, ponadczasowego ciasta z jabłkami. 13 stycznia rodzinnie i sąsiedzko celebrowaliśmy kolejne już Święto Szarlotki w Sercu Doliny Bobru. Było pięknie, aromatycznie, pysznie, ciepło, domowo, prawdziwie szarlotkowo.
Przez całą sobotę w Ośrodku, Kultury Sportu i Turystyki we Wleniu pachniało jabłkiem i cynamonem. Podniebienia rozgrzewaliśmy przygotowując pyszności i słuchając smakowitych opowieści w pracowni Retro Bistro. Kulminacyjnym punktem spotkania były późniejsze wydarzenia w Cafe pod Skrzydłami, których gospodyniami były Seniorki z Doliny Bobru, raczące gości nie tylko śpiewem, ale i najróżniejszymi jabłkowymi specjałami przygotowanymi specjalnie na to spotkanie. W drodze do świątecznego stołu można było udekorować się jadalną biżuterią z jabłek, przygotowaną przez Turkusową Wyspę z Radomic. Przed daniem głównym, z teatralnym prezentem dla babć i dziadków wystąpiły dzieci z naszego artystycznego Gołębnika, a na finał jabłkowym pokazem historyczno - kulinarnym poczęstowała wszystkich Anna Komsta, która przygotowała program całego wydarzenia.
Odrobinę wspaniałego smaku spotkania poczuć można oglądając fotograficzną relację ze Święta Szarlotki 2024, dostępną powyżej.
Więcej o programie naszego tegorocznego wydarzenia TUTAJ.
Wyświetlono: 323