Fantastyczna kasza w marcowym Retro Bistro
Pożywna, sycąca. Dobra na zimno i ciepło. I choć kuchnia polska szczególnie mocno wiąże się ze smakiem kaszy, to warto odnajdywać jej tropy i zapożyczenia z kuchni krajów zamorskich, a także kuchniach naszych krajów sąsiedzkich. Kasza będzie główną bohaterką marcowych warsztatów w Pracowni Tradycyjnych Sztuk Kulinarnych Retro Bistro, na które zapraszamy do OKSiT we Wleniu, jak zwykle, w ostatnią sobotę miesiąca (25.03.2023). Początek o godz. 11.00. Ilość miejsc ograniczona, zapisy już otwarte.
Czym byłaby kuchnia polskich regionów bez wspaniałych potraw z kaszy? Zanim na stołach Europy i Polski na dobre rozgościł się ziemniak, kasza stanowiła podstawę kulinarnych przysmaków i codziennej strawy. Hreczane krupy, jagły, kasza manna, perlista, krakowska, pęcak czy kasza kukurydziana. Cóż za kulinarne bogactwo!
Więcej informacji TUTAJ.



